X
  • No products in the list
X
  • No products in the list

Wilkhahn – märkimisväärne teekond läbi 117 aasta!

Wilkhahn Logon

2024. aastal jõuavad oluliste verstapostideni Wilkhahni kolm kõige populaarsemat tootesarja. Confair saab uskumatult 30-aastaseks, Aline seeria tähistab 20. juubelit ja Sola tool auväärset tipptasemel kümnendit. Nende kolme tootesarja sünnipäevad on Wilkhahni ajaloo kokkuvõtte ajendiks ja verstapostideks: 

Wilkhahn 1907

1907

Wilkhahni asutasid Eimbeckhauseni “toolikülas”
Friedrich Hahne ja Christian Wilkening.

1910

Tootmishoone ehituse algus tellisgooti arhitektuuri stiilis. 

Wilkhahn 1947

1947

Ettevõtte asutaja poja Fritz Hahne kaudu saab sotsiaalne õiglus Wilkhahni keskseks juhtpõhimõtteks.

1954

Lisaks puitmööblile toodab Wilkhahn esmakordselt ka klaaskiuga tugevdatud plastist mööblit, mis loob täiesti uue disainikeele. Tulemuseks oli Leowaldi tool, mida seitse aastakümmet hiljem tõlgendati ümber Yonda sarjaks.

Wilkhahn 1958

1958

Vineerist ja pöögipuust karkassiga virnastatavast toolist 602/1 sai vertikaalselt virnastatavate toolide prototüüp.

1959

Valmis uus haldushoone, mille projekteeris prof Herbert Hirche. See on karkasskonstruktsiooniga terasbetoonist.

Wilkhahn 1959
Wilkhahn 1980

1980

Esmakordselt esitletakse Klaus Francki ja Werner Saueri disainitud legendaarset FS tooli. FS-ist saab dünaamilise istumise rahvusvaheline märksõnaga “juhiloata istumine” ja see on endiselt tootmises 44 aastat hiljem.

1986

Algab arhitekt Frei Otto projekteeritud nelja paviljoni ehitamine. Algul küll tootmishooneteks mõeldud, aga nende geomeetria ja kumerus pakkusid lugematul hulgal kasutusvõimalusi. 

Wilkhahn 1986
Wilkhahn 1989_2

1989

Algab Wilkhahni tootmishoonete ehitamine. Arhitekt Thomas Herzogi projekteeritud hoone on ökoloogilise tööstusdisaini esirinnas oma teedrajava betoon-, teras- ja puitkonstruktsioonide, päevavalguse kasutamise ja katuse haljastamise kombinatsiooniga. Autasustatud arvukalt arhitektuuriauhindadega.

1994

Andreas Störiko disainitud Confair kokkupandavate laudade sari tähistab suurejoonelist algust Wilkhahni dünaamilise töötubade, koolitusruumide ja projektiruumide mööbli jaoks. Klaus Francki ja Werner Saueri disainitud enimmüüdud töötool Modus, mis on portfellis ka 2024. aastal, seadis Wilkhahnis uued standardid nii disaini, mugavuse kui ka erinevate materjalide kasutamise osas.

Wilkhahn 1994
Wilkhahn 1994_2
Wilkhahn 2000

2000

Messil ORGATEC 2000 esitles Wilkhahn Sito konsooltooli ja Timetable lauda kui esimest vertikaalselt pööratava plaadiga mobiilset lauda ja uus ülemaailmne lauastandard oligi maha märgitud.

2004

Sünnib Aline virnastatavate toolide sari (disainer Andreas Störiko). Pehme, mugav võrkpolster ning ülimalt kompaktne ja tõhus virnastatavus teevad selles tootest koheselt müügihiti.

2009

Tere tulemast ON! Turule tuuakse Wiege disainistuudio loodud töötoolide sari ON. Wilkhahni ainulaadne kolmemõõtmeline liikumine seab tervisliku ja dünaamilise istumise uueks ülemaailmseks etaloniks, mida tunnustatakse arvukate auhindadega.

2012

Uus konverentsitool Graph, mille on disaininud Jehs + Laub, tuleb turule. Sellest saab kiiresti klassikaliste elegantsete konverentsiistmete uus staar ja seda reklaamitakse enesekindlalt: “Tähelepanu, klassikud, siit tuleb uus”.

Wilkhahn 2012
Wilkhahn 2016

2016

Koostöös disaineritega Jehs + Laub luuakse kõikehõlmav “tooliehituskomplekt” Occo. Occost saab kohe müügihitt ning seda sarja laiendatakse ja arendatakse pidevalt.

2018

Trimension-Car oli ORGATEC messi ajal Trimension®toolide sarja AT tutvustamise tipphetk.

Wilkhahn 2023

2023

Turule tuleb tool ME – spetsiaalselt valmistatud tool suurepärase mugavuse ja mitmekülgsuse tagamiseks. Tänu selle eraldi valitavatest detailidest koosnevale disainile on see kättesaadav kõigile inimestele ja iga eelarvega!

2024

Wilkhahni teekond jätkub! 

Tekkis huvi? Wilkhahni tooteid saab näha Büroosalongis. Võta ühendust ja uuri, millised mudelid on meil saalinäidisteks. Jagame samuti infot materjalide, värvide ja tellimise kohta. 

Info ja fotod: Wilkhahn. 

Jaga postitust: